Road trip Marea Neagra 2014 – partea II

3

Ne-am cazat la Vila Bujorel din Costinesti si am aflat ca suntem singurii oaspeti, pentru ca la ei sezonul incepe de la 1 iulie. Am avut asigurat locul de parcare, era un gratar, terasa cu mese de lemn, loc de intins hainele, bucatarie si totul la un pret foarte ok.

Am lasat masina si am facut o plimbare pana la plaja. Apa era rece dar soarele te ademenea sa faci plaja.

4

Am prins in prima zi soare si o zi perfecta de plaja. De fapt a fost frumos in fiecare zi, doar vineri a plouat. Seara ne-am plimbat prin statiune, am mancat porumb fiert, langosi si toate nebuniile (de fapt…asta am facut in fiecare seara).

Ca sa facem ceva mai special, Luci a propus ca ne plimbam cu vaporasul pana la epava. Asteptam sa mergem pe mare doar noi doi si inca un cuplu. Domnul de la vaporase ne-a intrebat daca este o problema daca marea ne stropeste putin… ca sunt valuri mari, dar noi i-am raspuns ca daca suntem in siguranta nu conteaza cativa stropi.

Deoarece eram doar patru persoane, tipul care a condus vaporasul a mai chemat cativa prieteni si ceva fete si cred ca a vrut sa faca putin show de față cu acele fete pentru ca facea niste manevre complet aiurea :)) si eram sigura ca ne vom rasturna…Baiatul mergea impotriva valurilor, sarea pe ele cu vaporasul. În concluzie au fost 30 minute de cosmar, dar bine ca am vazut epava :). Radeam cu fata de pe vapor (bine, ras cu tipat :D), ca nu ne-au cerut banii inainte (10 lei/persoana) ca daca nu supravietuim sa nu le para rau :). Nu m-as mai urca nicioadata cand sunt valuri mari…dar cred ca de vina a fost anturajul ca cei care au mers dupa noi nu s-au intors asa speriati 🙂

Cateva poze cu fericirea de pe fata mea 😀

657

Curiosi sa aflam povestea epavei, Luci a cautat pe internet ca epava se numea „Evangelia”. Nava era eșuată pe un petec de nisip în Costinesti la 15 octombrie 1968, singurul de altfel din întreaga zonă. Conform declarațiilor date de echipajele navelor de salvare Voinicul și Albatros, nava Evangelia a fost eșuată de echipaj pentru a primi prima de asigurare, dar, consultându-se cu salvatorii români, asiguratorul a refuzat plata asigurării, acest gen de eșuări fiind o practică curentă a armatorilor greci. Întrucât echipajul a abandonat nava, potrivit regulilor internaționale nava a devenit proprietatea statului român. De atunci a devenit simbol al statiunii Costinesti alaturi de obelisc.

Trecand peste povestea cu vaporasul, a fost foarte frumos in Costinesti, s-a schimbat foarte mult în bine. Te poti plimba cu lebada pe lacul din statiune.  Sunt terase si tot felul de tarabe de la care poti sa iti cumperi diverse lucruri sau sa mananci. Am fost si la Manastirea Sfanta Elena de la Mare in ziua ploioasa de vineri.

Cateva poze din Costinesti:

13 12 11 10 9 8

Nu am regretat deloc ca am ajuns in Costinesti…insa Mamaia ne-a surprins in bine 🙂

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blogul Giuliei

modă-gânduri-idei -cărți

O parte din Mine

Alege sa trăiești, alege să iubești chiar dacă îți este greu....lângă tine e mereu Dumnezeu! :))))

L. Diana

"Fashion fades, only style remains the same."Coco Chanel

TeaTime with Lilly

let's have a cup of words

Andreea Cristea Travel

Calatoreste cu Andreea Cristea

SLOWAHOLIC®

A personal blog about traveling and taking time to enjoy the good, the fun and the lovely.

Insula Indoielii

Un loc pentru raţiune, argumente şi dovezi.

RĂZVAN NOVAC PHOTOGRAPHY

CĂLĂTOR, FOTOGRAF, BLOGGER

%d bloggers like this: