Road trip Marea Neagra 2014 – partea III

 

Ne-am rezervat o zi din concediu pentru a vizita Mamaia si Constanța. Ne-am suit în mașina, am programat GPS-ul si in aproximativ jumatate de oră eram ajunși în Mamaia. Am vazut o parcare (la 10 minute de plajă) si am lasat mașina acolo. Tariful pe oră cred ca era aproximativ 3 lei.

Cand am ajuns pe faleză, am rămas uimiți ce frumoasă a devenit Mamaia si cati bani au fost investiti pentru a deveni statiunea preferata de turisti. Din pacate, încă nu era complet amenajata (se asfalta, multe terase nu erau deschide) pentru a întampina turistii cu concedii la sfarsitul lunii iunie. Deoarece batea vantul, nici telegondola nu mergea, asa ca am mers pe jos dintr-o parte în alta.

Preturile din timpul saptamanii erau ca in Costinesti pentru sezlong (10 lei/persoana) si mancare in luna iunie. Probabil la unele terase scumpe,  pretul era mai mare si in timpul saptamanii. Apa era calda si mica si destul de curata. Am admirat asta, pentru ca trebuie sa mergi destul de mult pana ajungi la apa mare…iar nisipul era fin…

9

Am ramas suprinsi sa vedem ca Mamaia are ponton, ni s-a parut foarte util. Am inteles ca a fost inaugurat in anul 2012. Pasarela porneste de pe plaja, din dreptul hotelului Victoria din Mamaia, inainteaza in mare si se finalizeaza cu un debarcader. Cred ca de aici se poate lua un vaporas care plimba turistii in largul marii dar in acea zi nu era. De-a lungul pontonului sunt instalate terase și banci pe care turistii se pot odihni admirand valurile marii si facand fotografii.

3

2

Recomand cu drag Mamaia pentru concediu, cred ca se poate gasi cazare si la un pret accesibil.

De la Mamaia, am mers in Constanta. Iubitori de Mall ce suntem, ne-am scaldat ochii in magazine dar banutii ni i-am tinut pentru plaja :D. Totusi, am mancat la food court, iar privelistea a fost minunata. Este si un autobuz tare simpatic care aduce turistii de la statiuni la Mall.

6

5

7

Dupa aceea, am mers la Cazinoul din Constanta care momentan este renovat prin fonduri nerambursabile. Momentan acesta nu poate fi vizitat. Speram ca dupa renovare, cand vom ajunge la Constanta sa putem admira interiorul.

10

8

11

Cu siguranță merită să îți petreci concediul in țară!

One comment

  1. […] Mamaia și Constanța […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blogul Giuliei

modă-gânduri-idei -cărți

O parte din Mine

Alege sa trăiești, alege să iubești chiar dacă îți este greu....lângă tine e mereu Dumnezeu! :))))

L. Diana

"Fashion fades, only style remains the same."Coco Chanel

TeaTime with Lilly

let's have a cup of words

Andreea Cristea Travel

Calatoreste cu Andreea Cristea

SLOWAHOLIC®

A personal blog about traveling and taking time to enjoy the good, the fun and the lovely.

Insula Indoielii

Un loc pentru raţiune, argumente şi dovezi.

RĂZVAN NOVAC PHOTOGRAPHY

CĂLĂTOR, FOTOGRAF, BLOGGER

%d bloggers like this: