Mănăstirea Sucevița

Mănăstirea Sucevița este situată în comuna Sucevița din județul Suceva, la aproximativ 18 km de Rădăuți și la 37 km de Suceava, in regiunea frumoasa Bucovina. Există o parcare cu plată aproape de mănăstire, prețul este de 5 lei/zi.

Biserica de la Mănăstirea Sucevița a fost inclusă in Lista Patrimoniului UNESCO la data de 1 august 2010 si este singura biserica care include o reprezentare a scării Sfantului Ioan Scararul. Intrarea la mănăstirea este 5 lei/persoană iar taxa foto 10 lei. Ca în orice mănăstire, dacă nu ești îmbracăt corespunzător, primești la intrare o fustă sau un halat.

Intrare-Manastirea-Sucevita-Bucovina

Mănăstirea a fost zidită între anii 1581-1601 de către familia Movilă care a dat Moldovei și Țării Romanești doi domni: pe Irimia și pe Simion. Biserica din Mănăstirea Sucevița are hramul Învierii Domnului și este construită în stilul arhitecturii moldovenești. Biserica a fost pictată de abia în jurul anului 1595. Este considerată ca fiind ultima înflorire a obiceiului pictării faţadelor bisericii, tradiţie care marchează domnia lui Ştefan cel Mare şi a lui Petru Rareş.

Manastirea-Sucevita-poze

Pictura de pe biserică este realizată de doi pictori moldoveni, doi frați pe nume Ioan și Sofronie Zugravul și se păstrează în forma originala.Pictura exterioară este desfășurată pe un fond de culoare verde și este cea mai bine pastrată din grupul bisericilor moldovenești care au pictură exterioară. Pe peretele sudic al bisericii se află pictat „Arborele lui Iesei” iar pe peretele nordic este reprezentată la dimensiuni monumentale „Scara Virtutilor” capodopera a picturii medievale romanești impresionantă prin contrastul dintre ordinea îngerilor și haosul iadului.

Pictura-Manastirea-Sucevita

Este o biserică deosebită iar Mănăstirea Sucevița arată ca o cetate. În interiorul bisericii nu am avut voie să facem poze, iar momentan biserica se află în restaurare. Curtea bisericii este ingrijită, plină de copaci colorați si flori, în special trandafiri.

Gradina-Manastirea-Sucevita Manastirea-Sucevita-Bucovina Curte-biserica-Manastirea-Sucevita

Vă recomand să vizitați Mănăstirea Sucevița, recunosc ca mie mi-a plăcut cel mai mult!

3 comments

  1. […] Mănăstirea Sucevița […]

  2. […] din Bucovina, după ce am vizitat (Mănăstirea Putna, Sucevița, Voroneț, Chilia lui Daniil Sihastrul și Ceramica din comuna Marginea), am plecat spre […]

  3. […] Rădăuți, județul Suceava). Am vizitat Manastirea Putna, Chilia lui Daniil Sihastrul, Manastirea Sucevita, Atelierul de ceramica din comuna Marginea și Manastirea Voronet. Spre casa (Timișoara) am […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blogul Giuliei

modă-gânduri-idei -cărți

O parte din Mine

Alege sa trăiești, alege să iubești chiar dacă îți este greu....lângă tine e mereu Dumnezeu! :))))

L. Diana

"Fashion fades, only style remains the same."Coco Chanel

TeaTime with Lilly

let's have a cup of words

Andreea Cristea Travel

Calatoreste cu Andreea Cristea

SLOWAHOLIC®

A personal blog about traveling and taking time to enjoy the good, the fun and the lovely.

Insula Indoielii

Un loc pentru raţiune, argumente şi dovezi.

RĂZVAN NOVAC PHOTOGRAPHY

CĂLĂTOR, FOTOGRAF, BLOGGER

%d bloggers like this: