Mănăstirea Voroneț

Mănăstirea Voroneț este situată în comuna Voroneț, județul Suceava, la patru kilometri de Gura Humorului, la 47 de km din Suceava sau 54 km din Rădăuți. În aproprierea mănăstirii sunt parcări private cu plată dar și restaurante. Drumul către biserică se face pe jos, trecand printre multe tarabe cu suveniruri dar si obiecte tradiționale.

Intrarea in Mănăstirea Voroneț este 5 lei/persoană iar taxa foto 10 lei. Dacă esți îmbrăcat necorespunzător (maieu, panataloni scurți), primești la intrare o fustă sau un halat.

Voronet 1

Biserica Sfantul Gheorghe a Mănăstirii Voroneț a fost construita in anul 1488 de catre domnitorul Stefan cel Mare, in semn de multumire pentru castigarea bataliei de la Razboieni. Initial a fost o biserică de lemn, fiind construita în mai putin de patru luni. S-au adaugat apoi partea din spate si mai tarziu, prin anul 1920 a fost consolidata si i s-a dat forma care o putem vedea astazi.

Voronet 3 Voronet 2

Mănăstirea Voroneț este cunoscută în toată lumea pentru pictura exterioara, deoarece sunt putine biserici cu pictura exterioara, majoritatea avand decorati doar peretii interiori, dar si pentru albastrul de voronet. Cea mai celebra pictura a Mănăstirii Voroneț înfățisează o scenă din „Judecata de Apoi”.

Din păcate acel albastrul de voroneț care l-am văzut în urmă cu zece ani parcă și-a pierit din intensitate iar pe una dintre părțile bisericii aproape că nu se mai observă deloc pictura. Acum biserica era in restaurare, sper ca celebrul albastru de voroneț să ramana la fel de frumos.

Voronet 6 Voronet 5 Voronet 4

Vă recomand să vizitați zona Bucovinei dar și alte mănăstiri din zonă.

3 comments

  1. […] Mănăstirea Voroneț […]

  2. […] din Bucovina, după ce am vizitat (Mănăstirea Putna, Sucevița, Voroneț, Chilia lui Daniil Sihastrul și Ceramica din comuna Marginea), am plecat spre Sighișoara. Pe drum […]

  3. […] Chilia lui Daniil Sihastrul, Manastirea Sucevita, Atelierul de ceramica din comuna Marginea și Manastirea Voronet. Spre casa (Timișoara) am plecat duminică și am ajuns marți seara. Ne-am oprit în Piatra […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blogul Giuliei

modă-gânduri-idei -cărți

O parte din Mine

Alege sa trăiești, alege să iubești chiar dacă îți este greu....lângă tine e mereu Dumnezeu! :))))

L. Diana

"Fashion fades, only style remains the same."Coco Chanel

TeaTime with Lilly

let's have a cup of words

Andreea Cristea Travel

Calatoreste cu Andreea Cristea

SLOWAHOLIC®

A personal blog about traveling and taking time to enjoy the good, the fun and the lovely.

Insula Indoielii

Un loc pentru raţiune, argumente şi dovezi.

RĂZVAN NOVAC PHOTOGRAPHY

CĂLĂTOR, FOTOGRAF, BLOGGER

%d bloggers like this: